Lotto NK senioren Rotterdam

Aan de Nederlandse Kampioenschappen, die plaatsvonden in Rotterdam in het weekend van 20 en 21 april 2013, hebben 2 venlose schermers deelgenomen te weten Ellen Obster en Jan Somers. Het Lotto Nederlands Kampioenschap Schermen kent sinds 2011 weer een open karakter. Dat wil zeggen, dat een ieder die KNAS-lid is zich kan inschrijven voor de NK voorrondedag. Een succesformule, want dit jaar kon de organisatie een record aantal van 208 schermers begroeten. Zaterdag, tijdens de voorronden, moesten Ellen en Jan zich proberen te kwalificeren voor de finaledag om op zondag bij de laatste 8 schermers te eindigen. In de voorronde won Jan 50% van zijn partijen en kwam hiermee op de 21eplaats op het tableau.

Jan heeft uiteindelijk een 29e plaats behaald. ’s Middags was Ellen aan de beurt om haar kunsten te vertonen. Zij verloor maar één partij in de voorronde waardoor ze als 4e op het tableau kwam. Tableau 32 was Ellen vrijgesteld wegens haar goede prestatie in de voorronde.  T16 heeft zij gemakkelijk gewonnen tegen Heeringa met 15-9.Met deze overwinning heeft Ellen zich gekwalificeerd voor de finaledag en mag zondag verder schermen. Na de loting bleek dat ze tegen Liesbeth de Bruijn de degen moet kruisen.

 

Zondag om 10.00 uur worden de dames degen omgeroepen en door het Topsportcentrum Rotterdam galmt de namen van de dames, zo ook die van Ellen. De spanning stijgt. De schermtop van Nederland staat vandaag op de loper!! Dit is het doel van elke wedstrijdschermer. Helaas bleef het maar bij één partij. Ellen verloor de wedstrijd met 12-15. Liesbeth was te sterk en schermde tactisch beter. In ieder geval het resultaat van vorig jaar geëvenaard maar wat belangrijker is dat zij afgelopen jaar sterker/beter is geworden. Als deze progressie zich voortzet kan ze volgende jaar zeker een ronde verder komen. Maar dat zien we dan wel. Ellen eindigt op een 12e plaats bij het NK dames degen.

Reacties zijn gesloten.